Milan herstelt zich van Chelsea-debacle en drukt Juve dieper in de zorgen

AC Milan heeft zich zaterdagavond tegen Juventus herpakt na de pijnlijke nederlaag tegen Chelsea in de Champions League. De Rossoneri ondervonden voor eigen publiek weinig hinder van De Oude Dame.

AC Milan
AC Milan
2 - 0
Juventus
Juventus

Milan werd midweeks in de Champions League overklast door Chelsea en hoopte zich te revancheren in de Serie A-topper. Dat gold onder anderen voor verdediger Fikayo Tomori, die in Londen een ongelukkige avond beleefde tegen zijn ex-werkgever. In de blessuretijd van de eerste helft maakte de Engelsman het verschil voor Milan. Het was voor Tomori zijn tweede Serie A-doelpunt in het shirt van de Milanezen, zijn eerste was ook tegen Juventus, in mei vorig jaar.

Nadat Juve zich beklaagde over een onbestrafte overtreding op Juan Cuadrado mocht de thuisploeg een hoekschop nemen. Olivier Giroud kreeg vervolgens de bal en zag zijn schot geblokt worden door Tomori, die daarna de bal voor zichzelf klaar legde om van dicht bij te scoren.

Juventus begon de wedstrijd nog met speldenprikjes van Arek Milik, maar de grootste kansen waren te noteren voor Milan. Rafael Leão raakte twee keer de paal voordat Tomori de 1-0 voor zijn rekening nam. Juventus had voor rust meer balbezit in Milaan, maar kon nauwelijks gevaar stichten voor het doel van de 36-jarige Ciprian Tatarusanu.

Solo Diaz
De beslissing in de wedstrijd viel acht minuten na rust. Brahim Diaz pikte de bal op eigen helft op na een zwakke pass van Dusan Vlahovic, liet de complete defensie van Juventus de hielen zien en zag zijn inzet via de hand van Szczesny binnen vallen. Na de 2-0 liet de thuisploeg de touwtjes vieren en schakelde een paar tandjes terug.

Juventus bleek ondanks de toenemende slordigheden in het spel van de thuisploeg niet in staat om nog iets terug te doen in de slotfase. Milan-trainer Stefano Pioli maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal vaste waarden voortijdig naar de kant te halen in aanloop naar de return tegen Chelsea. Invaller Divock Origi liet in de blessuretijd na om de 3-0 te maken. Milan bezet na de zege de derde plaats in de Serie A, Juventus staat zeer teleurstellend achtste.