Iconisch San Siro gaat tegen de vlakte: 'Renovatie is geen optie'

Reacties

De plannen van Internazionale en AC Milan om een nieuw stadion te bouwen, betekenen dat San Siro op termijn tegen de vlakte gaat. Renovatie van de iconische voetbaltempel is simpelweg geen haalbare kaart, claimt Milan-voorzitter Paolo Scaroni.

Iconisch San Siro gaat tegen de vlakte: 'Renovatie is geen optie'
© Pro Shots

Milan en Inter hielden dinsdag een persconferentie over de komst van het nieuwe stadion, dat de twee Italiaanse grootmachten weer een onderkomen moet geven dat past bij de moderne maatstaven. De twee clubs onderzoeken nog op welke plek La Cattedrale (De Kathedraal), zoals de nieuwe voetbaltempel vooralsnog heet, gaat worden gebouwd.

Duidelijk is in ieder geval dat het iconische Stadio Giuseppe Meazza, in de volksmond San Siro, in 2027 wordt gesloopt. Inter-directeur Alessandro Antonello bevestigde dat, omdat er in de stad minder cement en meer groen moet komen. 'Maar er zijn veel ideeën hoe we de herinnering levend kunnen houden. Het San Siro is onderdeel van ons DNA.'

Zo moet 'La Cattedrale' eruit komen te zien.
© Inter.it
Zo moet 'La Cattedrale' eruit komen te zien.

Renovatie van het bijna honderd jaar oude stadion is geen haalbare kaart, legde Milan-president Scaroni uit. 'Er zijn meerdere redenen, maar ik zal je er eentje geven. Hoe kunnen we elke zes dagen 50.000 mensen verwelkomen als er werkzaamheden zijn? Dat is onmogelijk en gevaarlijk.' Bovendien vinden de twee clubs het tijd voor iets nieuws.

Waar de nieuwe voetbalkathedraal van Milaan komt te staan, wordt nog over gediscussieerd. De locatie van San Siro is een optie, een paar kilometer buiten de stad is in Sesto San Giovanni ook ruimte. Het nieuwe stadion is op zijn vroegst klaar voor het seizoen 2027/28 en zal een capaciteit van 60 à 65 duizend toeschouwers krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.