Milan in vijf minuten klaar, Lecce heeft niets in de melk te brokkelen

Reacties

AC Milan heeft vrijdagavond energie kunnen sparen richting de Champions League-wedstrijd van dinsdag. De rood-zwarten wonnen vorige week de derby tegen Internazionale en hadden aan vijf dolle minuten genoeg voor een regelmatige competitiezege tegen Lecce.

Milan in vijf minuten klaar, Lecce heeft niets in de melk te brokkelen
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
3 - 0
Lecce
Lecce

Milan, met Tijjani Reijnders aan de aftrap, had het in de eerste helft aanvankelijk best lastig met de bezoekers uit Zuid-Italië. Die leken zelfs stand te houden tot de rust, hetgeen niet fijn zou zijn voor Paulo Fonseca en zijn ploeg, met het oog op het moordende schema in de komende weken. De bevrijding volgde snel en bleek volledig.

Álvaro Morata opende het bal, ruim vijf minuten voor rust, hij kopte een vrije trap van Theo Hernández binnen. Toen waren de Rossoneri los. Hernández kreeg een fijn passje van Rafael Leão en joeg de tweede in de touwen, en nog voor de rust was het 3-0. Tammy Abraham probeerde het twee keer maar scoorde niet, waarna Christian Pulisic zijn ploeggenoot het goede voorbeeld gaf.

Na rust ging de rem erop, dinsdag moet de ploeg immers op bezoek bij Bayer Leverkusen in de jacht op de eerste punten in de Champions League. Vlak voor tijd kreeg de jonge invaller Davide Bartesaghi nog rood voor een stevige overtreding, waardoor de winnende ploeg met tien man afsloot. Milan staat in ieder geval voor eventjes tweede in de Serie A, we vinden Lecce terug op plek zeventien.

Bekijk hieronder de doelpunten:

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Torino
5
3
2
0
8-5
+3
11
2
AC Milan
6
3
2
1
14-7
+7
11
3
Napoli
5
3
1
1
9-4
+5
10
4
Udinese
5
3
1
1
7-7
0
10
5
Juventus
5
2
3
0
6-0
+6
9
6
Empoli
5
2
3
0
5-2
+3
9
* Actueel tot en met 27 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.