Milan moeizame naar derde uitzege op rij

AC Milan moest diep gaan en pakte ook pas vier minuten voor tijd de overwinning. Op Sardinië maakten de Rossoneri een snelle 1-0 achterstand goed (1-2).

Cagliari leidde al na drie minuten. Robert Acquafresca kopte raak uit een hoekschop. Op dat moment leek de derde uitzege op rij ver weg voor Milan.

Ronaldo bekroonde zijn debuut dit seizoen in de Serie A met een goede wedstrijd. De Braziliaan dwong een strafschop af, die Kaká overigens niet wist te benutten. Zelf trof Ronaldo, die volle negentig minuten vol maakte, een keer de paal.

Alberto Gilardino maakte na rust attent gelijk. Het winnende doelpunt viel in de 86ste minuut. Andrea Pirlo schoot fraai raak uit een directe vrije trap en hielp Milan daarmee weer een stukje omhoog op de ranglijst.