Miljoenen stromen binnen na zege op Roemenië: dit verdiende Oranje op het EK

Reacties

Na de zege op Roemenië heeft de KNVB weer een aantal miljoenen bijgeschreven gekregen. De plaatsing voor de kwartfinale van het EK leverde namelijk 3,5 miljoen euro op. Daarmee komt de totale balans op meer dan 15 miljoen euro te staan.

Miljoenen stromen binnen na zege op Roemenië: dit verdiende Oranje op het EK
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Alle overwinningen op het EK leveren 1 miljoen euro op. Daar kwam dinsdag nog 2,5 miljoen euro bij voor de plaatsing voor de kwartfinale tegen Turkije. Voor de achtste finale stond de teller al op 12,25 miljoen euro. Dat bedrag bestond uit de startpremie van 9,25 miljoen euro, 1 miljoen voor de zege op Polen, 0,5 miljoen voor de remise tegen de Fransen en 1,5 miljoen euro voor plaatsing voor de achtste finale. Zodoende staat het totaal nu op 15,75 miljoen euro.

Zaterdag is Turkije de tegenstander van het Nederlands elftal in de kwartfinale. Daar is opnieuw geld te verdienen. Voor plaatsing voor de halve finale krijg je 4 miljoen euro plus mogelijk 1 miljoen euro voor de overwinning. Het bereiken van de finale levert nog eens 5 miljoen euro op en de winnaar bemachtigt 8 miljoen euro.

De totale prijzenpot van het EK in Duitsland is 331 miljoen euro.

Inkomsten Bedrag (in euro)
Startpremie 9,25 miljoen
Winstpremie (2 zeges, 1 remise) 2,5 miljoen
Bereiken achtste finale 1,5 miljoen
Bereiken kwartfinale 2,5 miljoen
Totaal 15,75 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.