Oranje ontpopt zich tot favoriet: 'Kunnen het EK winnen'

Reacties

Het Nederlands elftal wordt steeds meer gezien als een van de favorieten om het EK te winnen. Dat zeggen niet alleen buitenlandse media, maar ook de Roemeense defensieleider Radu Dragusin.

Oranje ontpopt zich tot favoriet: 'Kunnen het EK winnen'
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Dragusin greep een aantal keer goed in maar kon niet voorkomen dat Oranje drie keer scoorde in het achtstefinaleduel. 'Nederland heeft een kans om het EK te winnen', zei de verdediger van Tottenham Hotspur dinsdag na afloop op de UEFA-kanalen. 'Dus we vertrekken hier met trots over de wijze waarop we tegen ze hebben gespeeld.'

Oranje overtuigde niet alleen de tegenstander, ook BBC-analyticus Alan Shearer denkt dat Nederland het toernooi kan winnen. 'Ik denk dat we allemaal meer verwacht hadden van Nederland. Ze werden derde in de poule. Dan ben je op zoek naar iets dat je vertrouwen geeft dat je door kan stoten en (het toernooi, red.) kan winnen. Dit optreden zou ze dat kunnen geven.'

De kans is in ieder geval aanzienlijk dat Oranje de finale bereikt, volgens statistiekenbureaus Gracenote en Opta. Het eerste berekent die mogelijkheid op 38 procent, de tweede op 27,85 procent. Volgens Opta is de kans dat Nederland het EK wint 9 procent, waarmee het vier landen voor zich moet dulden.

Poll Hoe ver komt Oranje op het EK?
  • Kwartfinale
  • Halve finale
  • Finale
  • Eindwinst

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.