Milosevic neemt afscheid met missers, goals en ruime zege

Het was al een opzienbarend feit dat Savo Milosevic debuteerde en meteen afscheid nam in het shirt van Servië. De 35-jarige spits en zijn ploeggenoten maakten er tegen Bulgarije een onvergetelijke avond van: 6-1.

Milosevic neemt afscheid met missers, goals en ruime zege

Voor Milosevic was het oefenduel een erewedstrijd. De spits had eerder 101 interlands gespeeld voor Joegoslavië en Servië-Montenegro, maar was nooit eerder uitgekomen voor Servië alleen. Zijn eenmalige optreden zal hem nog lang heugen.

Al na zes minuten spelen mocht Milosevic aanleggen voor een strafschop, maar de spits die eerder al goed was geweest voor 35 interlandgoals, faalde en deed dat later nog eens dunnetjes over bij een tweede penalty. Het bleken missers zonder gevolgen, want Servië was veel sterker dan Bulgarije.

Milan Jovanovic bezorgde de Serviërs een 1-0 en een 2-1 voorsprong, waarna het alsnog de beurt was aan Milosevic. De routinier tilde de stand met twee goals naar 4-1 en gaf zijn interlandloopbaan zo een fraai einde. Nenad Milijas en Danko Lazovic maakten de afstraffing voor de Bulgaren compleet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen