Minimalistisch AZ verslaat armzalig NEC en blijft foutloos

Reacties

In een weinig verheffend schouwspel heeft AZ zaterdag afgerekend met NEC. De ploeg van trainer Maarten Martens won net als vorige week tegen Almere City FC met minimaal verschil. Sven Mijnans maakte het verschil in Alkmaar.

Minimalistisch AZ verslaat armzalig NEC en blijft foutloos
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

AZ - NEC was vorig seizoen een bijzondere ontmoeting. Bas Dost ging in de slotfase naar de grond met hartproblemen en NEC reisde twee maanden later opnieuw af naar Alkmaar en trok zonder Dost de 1-2 voorsprong over de streep. De editie van dit seizoen werd een stuk minder memorabel. NEC ging op zoek naar de eerste punten van het seizoen, maar maakte aanvallend een povere indruk.

De ploeg van Martens stelde daar niet bijster veel tegenover, maar was wel gevaarlijker dan de Nijmegenaren. Dat leverde na een kwartier de 1-0 op. Sven Mijnans legde aan voor een vrije trap en zag dat keeper Robin Roefs wel erg ver in het midden van zijn doel stond. De slechte positionering deed de jonge doelman de das om, want Mijnans schoot raak in de linkerhoek.

© Pro Shots

De 2-0 van Mijnans bleef NEC daarna bespaard. Via Roefs en de lat bleef het voor Troy Parrott bij een schot en geen doelpunt, waarna Mijnans wel binnentikte. Hij stond echter buitenspel, waardoor de tweede Alkmaarse goal niet telde. In de tweede helft bleef AZ sterker en zorgde Seiya Maikuma twee keer voor gevaar.

Een tweede doelpunt bleef echter uit voor AZ, ook toen Peer Koopmeiners later van afstand een poging waagde. Hij raakte de paal. NEC kreeg het ook met spits Koki Ogawa als invaller niet voor elkaar om gelijk te maken en verloor zo voor de tweede keer dit seizoen. Vorige week was FC Twente in Nijmegen te sterk. AZ heeft met zes uit twee de volle buit.

AZ Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.