Modric schrijft geschiedenis op feestavond in Bernabéu

Reacties

Dat het een historische zaterdag zou worden voor Real Madrid als geheel, dat werd pas later duidelijk toen het eindresultaat van Girona – Barcelona bekend werd. Voor Luka Modric was het op dat moment al een dag waarop de Kroaat (nog maar eens) geschiedenis schreef.

Modric schrijft geschiedenis op feestavond in Bernabéu
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 0
Cádiz
Cádiz

Carlo Ancelotti had de middenvelder namelijk een basisplek gegeven in het LaLiga-duel met Cádiz, 38 jaar en 238 dagen na zijn geboorte op 9 september 1985 in de Kroatische provinciestad Zadar. Daarmee is hij nu de oudste speler ooit die in de Spaanse competitie het shirt van Real aantrok. Modric onttroont Ferenc Puskás, een ander voetbalicoon uit Oost-Europa. De Hongaar vestigde dat record in november 1965, een week jonger dan Modric nu is.

Modric is ook al de oudste speler van de club ooit in de Champions League, maar zal zijn aflopende contract moeten verlengen om zich de oudste speler in alle competities te noemen. Puskás heeft dat record, en dat is nog wel een paar maanden weg ook. In 1966 speelde hij met Real nog een bekerwedstrijd toen hij 39 jaar en 36 dagen oud was.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer L. Modrić
Meer over L. Modrić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.