Moens houdt schade Willem II nog beperkt

In Kerkrade was er vrijdagavond maar één ploeg die voetbalde, en dat was Roda JC. Die ploeg kreeg dan ook handenvol kansen om Willem II op de pijnbank te leggen, ware het niet dat de Tilburgers ook doelman Oscar Moens hadden meegenomen naar Zuid-Limburg. Daardoor bleef de schade enigszins beperkt, 4-0.

Moens houdt schade Willem II nog beperkt

Willem II kon in het Parkstad Limburg stadion eigenlijk geen moment aanspraak maken op enig succes, want het Kerkraadse kansenfestival zette zich al in de eerste minuut in, toen Aroune Koné een dot van een kans kreeg. Niet veel later, namelijk al in de achtste minuut, was het wél raak en opvallend genoeg tekenden de twee centrumverdedigers voor die treffer: Mark Luijpers gaf de assist, Pa-Modou Kah het beslissende tikje.

Wat volgde was een Limburgse voetbalshow, die de ene na de andere aanvalsgolf richting het Tilburgse doel deed rollen. Kansen waren er volop, voor Koné, voor Cristiano en voor Sergio, maar wie er ook in scoringspositie kwam; allemaal strandden ze op een voortreffelijke Oscar Moens, die zijn ploeg daarmee voor een afgang behoedde.

Dat het uiteindelijk toch nog uitdraaide op een grote uitslag, was dan ook zeker niet de schuld van Moens, want zonder de Maassluise goalie had Roda JC op zeker de dubbele cijfers gehaald. Dankzij Moens werd het slechts 4-0. Want behalve Kah, scoorden ook Ivan Vicelich (voor de pauze), Arouna Koné en Cristiano (beiden vlak voor tijd) nog voor de ploeg van Wiljan Vloet.

Bekijk hier al onze video's