Monaco lost Marseille af als koploper na onderlinge strijd

AS Monaco heeft door de topper bij Olympique Marseille met 2-1 te winnen de Franse koppositie bemachtigd. Zo hebben de ambitieuze Monegasken, die deze zomer voor bijna 170 miljoen euro aan transfers spendeerden, de felbegeerde eerste stek van de Ligue 1 in handen.

Monaco lost Marseille af als koploper na onderlinge strijd

Marseille was na drie duels nog zonder averij en begon goed aan het duel met één van de twee grote titelfavorieten (Paris Saint-Germain is de andere). Lucas Mendes kopte op slag van rust een corner van Mathieu Valbuena binnen.

Na rust stelde Monaco orde op zaken. Eerst zag Radamel Falcao op twee meter van de Marseille-doellijn de bal voor zijn voeten vallen. De Colombiaanse goaltjesdief schoot eenvoudig binnen. Het was voor de topspits alweer zijn derde goal van het seizoen.

Uiteindelijk was het een andere Monaco-aanvaller die de zege veiligstelde. Invaller Emmanuel Rivière (foto) kwam na 73 minuten Falcao (die met een enkelblessure uitviel) aflossen en tekende zes minuten later al voor zijn vijfde (!) competitiedoelpunt. Daarmee bezorgde hij de formatie van trainer Claudio Ranieri de zege én de koppositie. Monaco heeft na vier duels tien punten en wordt op de voet gevolgd door Marseille (negen), Saint-Étienne (negen) en PSG (acht).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen