Monaco maakt tegen Madrid onmogelijke waar

Real Madrid is verrassend gestrand in de kwartfinale van de Champions League. Fernando Morientes, nota bene gehuurd van de Spaanse sterrenformatie, was namens AS Monaco een van de beulen (3-1).

Monaco maakt tegen Madrid onmogelijke waar

Real Madrid was uit op een vroege knock-out en leek daarbij ook succes te hebben toen Raúl na ruim een half uur de 0-1 op het scorebord bracht. Met de 4-2 nederlaag uit de heenwedstrijd leek AS Monaco door de achterstand geslagen.

Maar de gelijkmaker van Ludovic Giuly in de blessuretijd bracht de Monegasken hoop, die dankzij Fernando Morientes kort na rust verder leven in werd geblazen. De Spaanse spits maakte zijn zevende doelpunt in negen Champions League-duels voor AS Monaco.

Morientes, die ook bij de 1-1 een belangrijke rol speelde, kan zijn doelpuntentotaal nog verder opvoeren. Want na het inbrengen van Shabani Nonda, die door een zware knieblessure zeven maanden aan de kant had gestaan, greep Monaco zijn kans. Real Madrid sloeg de schrik om het lijf toen Giuly met een schitterend hakje de 3-1 op het scorebord bracht en daarmee de Koninklijke op het randje van uitschakeling bracht.

Het werd over het randje, want het Madrileense antwoord bleef achterwege. De Spaanse kampioen plaatste zich daardoor voor de eerste keer in vijf jaar niet bij de laatste vier van de Champions League. Voor AS Monaco wordt het de derde halve finale in het belangrijkste Europese toernooi. Tien jaar geleden was AC Milan te sterk, in 1998 stond Juventus de Monegasken in de weg van de finale.

Bekijk hier al onze video's