Montella steunt Demiral en waarschuwt Oranje: 'Zal ons nog meer motiveren'

Vincenzo Montella snapt niets van de schorsing van Merih Demiral. De bondscoach van Turkije verzekerde tijdens de persconferentie dat de centrale verdediger géén politiek symbool wilde maken.

Montella steunt Demiral en waarschuwt Oranje: 'Zal ons nog meer motiveren'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 1
Turkije
Turkije

'Dit was geen politieke uiting', verzekerde Montella tijdens het persmoment, waarop het uiteraard volop over de actie en bijbebehorende schorsing van Demiral ging. 'Het is een symbool van onze geschiedenis. Het is een symbool dat verband houdt met het Turks-zijn en onze trots. Helaas is er andere interpretatie aan toegevoegd.'

De UEFA oordeelde namelijk dat het wel degelijk een zogenoemde wolvengroet, een symbool van de extreemrechtse groepering Grijze Wolven, zou zijn en schorste Demiral voor twee duels. 'We weten dat het oneerlijk is, maar het zal ons nog meer motiveren', waarschuwde Montella het Nederlands elftal. Orkun Kökçü en Ismail Yüksek ontbreken eveneens vanwege een schorsing en dus moet de Italiaanse coach puzzelen.

'Rol Güler grootste puzzel voor Koeman'

'We moeten wijzigingen doorvoeren', erkende Montella, die dat in eerdere wedstrijden overigens ook vaak deed – en met succes tot dusver. 'De vorige keer heb ik iedereen laten zien dat ik gelijk had. De mentale en fysieke toestand van elke voetballer is niet hetzelfde. Soms moeten we veranderingen aanbrengen in het team.'

Ondanks een zware wedstrijd tegen Oostenrijk in de achtste finale en een geschorst trio is Montella vol vertrouwen voor de kwartfinale tegen Nederland. 'We spelen om geschiedenis te schrijven. We zijn klaar voor de wedstrijd. Ik hoop dat we door kunnen gaan', aldus de coach.

Bekijk hier al onze video's
Meer Turkije
Meer over Turkije
Meer V. Montella
Meer over V. Montella