Mourinho en Internazionale azen op unieke serie prijzen

Internazionale-trainer José Mourinho heeft weer een mijlpaal om na te jagen. Nog nooit slaagde een Italiaanse ploeg erin de drie belangrijkste prijzen in één seizoen te veroveren.

Mourinho en Internazionale azen op unieke serie prijzen

De Portugese oefenmeester, die vorige week evenals Louis van Gaal (Bayern München) voor de derde keer met een club de halve finale van de Champions League bereikte, maakt met de Milanese grootmacht nog kans op het winnen van de CL, de landstitel en de Coppa Italia.

In Europees verband wacht vanaf volgende week de dubbele confrontatie met topfavoriet en titelverdediger Barcelona. Verder is Inter met AS Roma en AC Milan verwikkeld in een spannende strijd om de Scudetto en speelt de club op 5 mei de finale van het bekertoernooi.

Inter zelf, Milan en Juventus zijn alle drie een keer dicht bij het veroveren van de treble geweest. De Nerazzurri veroverden in 1965 de Europa Cup I en de landstitel, maar verloren de eindstrijd om de Italiaanse beker. Drie jaar later won ook stadgenoot Milan een Europese beker (EC II) en het kampioenschap, in tegenstelling tot de bekerfinale.

Juventus had in 1995 zicht op drie hoofdprijzen. De Oude Dame won de landstitel en de Coppa Italia, maar moest de UEFA Cup aan Parma laten.

Behalve Inter, dat vrijdagavond op eigen veld al in actie komt tegen Juventus, maakt alleen Bayern München dit seizoen nog kans op de treble.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen