Mourinho houdt door Dzeko kans op terugkeer in Champions League

Reacties

Fenerbahçe heeft dinsdagavond ten koste van FC Lugano de derde voorronde van de Champions League bereikt. Edin Dzeko bewees op 38-jarige leeftijd opnieuw zijn waarde voor de Turken, onder leiding van José Mourinho.

Mourinho houdt door Dzeko kans op terugkeer in Champions League
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
2 - 1
Lugano
Lugano

Fenerbahçe won het heenduel in Zwitserland ternauwernood met 4-3, Dzeko was ook toen de grote man met een hattrick. Ferdi Kadioglu maakte uiteindelijk de vierde voor de Turken, terwijl Dusan Tadic en Sebastian Szymanski een assist leverden. In Istanbul trok Lugano de stand echter heel snel gelijk over twee duels. Mohamed Mahmoud schoot vanaf de rand van het strafschopgebied in de rechterkruising: 0-1.

Een antwoord van Fener, dat weer startte met Kadioglu, Tadic en Szymanski, liet even op zich wachten. Een kwartier in de tweede helft bracht Dzeko verlossing met zijn vierde treffer in deze Champions League-voorrondes. De Bosniër kopte krachtig binnen na een vrije trap vanaf de zijkant. In de slotfase gooide ex-Feyenoorder Szymanski het duel op slot via de 2-1. Fenerbahçe plaatste zich zo voor de derde voorronde van de Champions League.

Voor Mourinho komt een terugkeer in de Champions League zodoende dichterbij. De Portugees, die het toernooi won met FC Porto en Internazionale, coachte in 2020 zijn laatste Champions League-duel, namens Tottenham Hotspur. Mogelijk volgt een terugkeer met Fenerbahçe, in de derde voorronde komen de Turken uit tegen Lille. Ook FC Twente stroomt in tijdens deze ronde, de Tukkers nemen het op tegen Red Bull Salzburg. Lugano zakt af naar de Europa League en treft Dinamo Kiev of Partizan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.