MVV verrast ADO, Go Ahead pakt flink uit

ADO Den Haag en RKC Waalwijk kwamen stroef uit de startblokken. De beste start in de Jupiler League was van Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles-FC Emmen 6-0FC Emmen-trainer Gerry Hamstra noemde de eerste wedstrijd een 'lastige klus'. Voor de Drentse formatie bleek het een te lastige klus, want Go Ahead Eagles walste over de eerste tegenstander heen. Deventer nieuwelingen Dominique van Dijk en Orlando Smeekes (foto) droegen met ieder twee goals een belangrijk steentje bij aan de ruime zege.

FC Omniworld-RKC Waalwijk 2-2RKC Waalwijk maakte als degradant uit de Eredivisie geen gelukkige entree in de Jupiler League. Ondanks twee doelpunten van Robert Fuchs moest de ploeg van Zeljko Petrovic genoegen nemen met een remise. Verdediger Wilco Krimp hielp FC Omniworld aan een punt.

MVV-ADO Den Haag 2-1De belangrijkste titelkandidaat ADO Den Haag begon met een flinke sof. De ploeg van Wiljan Vloet kwam het productieve eerste kwartier van MVV niet meer te boven. De twee doelpunten van Gunther Thiebaut vormden de basis voor een overwinning op ADO Den Haag, dat na de 2-1 van Hans van de Haar een uur lang tevergeefs joeg op de gelijkmaker. AGOVV Apeldoorn-FC Den Bosch 0-1Pas enkele dagen voor de start van het nieuwe seizoen zag trainer John van den Brom met Raymond Lenting een oplossing binnenkomen voor het keepersprobleem van AGOVV Apeldoorn. De huurling van De Graafschap kon echter niet voorkomen dat FC Den Bosch Sportpark Berg en Bos verliet met drie punten. Nyron Wau maakte vroeg in de tweede helft het enige doelpunt.

RBC Roosendaal-Fortuna Sittard 1-0Edouard Duplan maakte het verschil in het duel tussen RBC Roosendaal en Fortuna Sittard. De Franse aanvaller, die afgelopen seizoen al smaakmaker was geweest bij de Brabanders, tekende op slag van rust voor de enige treffer in Roosendaal. SC Cambuur-Leeuwarden-FC Dordrecht 2-1De goede voorbereiding van FC Dordrecht heeft zich niet vertaald in een positief resultaat in de eerste 'echte' wedstrijd. Op het kunstgras van SC Cambuur-Leeuwarden gingen de Schapenkoppen op de valreep onderuit. Rick Hooijboer zorgde in de laatste minuut voor een Fries feestje. FC Eindhoven-Stormvogels Telstar 0-0Afgelopen seizoen presteerde Stormvogels Telstar buiten Velsen slecht. Ook bij FC Eindhoven ging het een half jaar geleden mis. De ploeg van Luc Nijholt nam revanche voor die nederlaag, al bleek een overwinning nog te hoog gegrepen. FC Volendam-BV Veendam 2-2Voor FC Volendam leek er na 45 minuten weinig reden voor zorgen. Johan Plat en Rowin van Zaanen hadden de ploeg van Stanley Menzo aan een comfortabele 2-0 voorsprong geholpen. In de tweede helft keerden de kansen. BV Veendam pakte een punt dankzij twee doelpunten van Erwin Buurmeijer.

Haarlem-FC Zwolle 1-1Juscemar Borilli deed van zich spreken. De Braziliaanse aanvaller stond een kwartier in het veld, toen hij de hoop van Haarlem op een zege de grond in boorde. FC Zwolle had 81 minuten tegen een achterstand aangekeken door een vroege treffer van Marcel Akerboom.

TOP Oss-Helmond Sport 1-1 Helmond Sport ging met een goed gevoel de kleedkamer in, nadat Ruud Jansen op slag van rust de 0-1 had aangetekend. Maar blijkbaar werd er nog iets te lang nagenoten, want Wouter van den Herik sloeg koud in de tweede helft namens TOP Oss toe.