MVV verspeelt periodetitel aan Go Ahead

Go Ahead Eagles pakte alsnog de derde periodetitel. De ploeg van coach Mike Snoei won van TOP Oss, terwijl MVV de koppositie verspeelde bij Helmond Sport.

Beide ploegen waren met een gelijk puntenaantal aan de laatste wedstrijd in deze periode begonnen. MVV had echter een beter doelsaldo.

Helmond Sport-MVV 2-2
In Helmond waren de Maastrichtenaren lange tijd beter dan de thuisploeg, maar een zeeg en periodetitel zaten er niet in voor Robert Maaskants ploeg. MVV kwam tweemaal op voorsprong, maar beide keren kwam Helmond snel op gelijke hoogte.

Joost Habraken poetste in de 23ste minuut de openingstreffer van Robert van Boxel weg, terwijl Tom Daemen met een eigen doelpunt de fraaie omhaaltreffer van Ebrima Sillah ongedaan maakte: 2-2. Vlak na die gelijkmaker moest Helmond met tien man verder na rood van Sidney Lammens, maar het betere MVV wist de man-meer-situatie én het overwicht niet uit te buiten.

Go Ahead Eagles-TOP Oss 2-0
Go Ahead won wél, al was dat met miniem verschil. Achmed Ahahoui (foto) zorgde al in de 32ste minuut voor de voorsprong, die de Deventer ploeg tot vlak voor het eindsignaal vasthield. Pas in blessuretijd stelde Orlando Smeekes de zege veilig met een doelpunt tegen zijn voormalig werkgever.

RKC Waalwijk en FC Den Bosch pakten de twee eerste periodetitels.