Na één week weet Van Duiven al precies in welke chaos hij zit bij Lommel

Reacties

Jason van Duiven staat pas een week onder contract bij Lommel SK, maar de van PSV overgekomen aanvaller heeft al meteen door hoe chaotisch het er binnen de club, die onderdeel is van de City Football Group, aan toegaat.

Na één week weet Van Duiven al precies in welke chaos hij zit bij Lommel
© Pro Shots
SK Beveren
SK Beveren
2 - 1
Lommel
Lommel

Lommel is een geval apart in België. Al sinds de overname in 2020 door de City Football Group, waar ook Manchester City deel van uitmaakt, probeert de club te promoveren naar het hoogste niveau. Na een zesde plek, een zevende en een vierde, hoopt Lommel dat dit seizoen eindelijk voor elkaar te krijgen. Maar de start verloopt weer op zijn Lommels.

De club haalde deze zomer zeven versterkingen en gaat opnieuw een gooi doen naar promotie. Nadat het in de voorbereiding al 5-0 verloor van Willem II, ging het zaterdag ook mis tijdens de seizoenstart. Lommel verloor met 2-1 van SK Beveren en na afloop was er onvrede bij de spelers. Niet alleen over hun eigen prestatie, maar vooral over het handelen van het clubbestuur.

Twaalf spelers niet inzetbaar
Hoofdtrainer Steve Bould had flinke hoofdbrekens in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd. Hij miste door een blessureplaag liefst acht spelers. Daar kwam nog eens bij dat Dermane Karim op het laatste moment ziek werd. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, kreeg Bould ook nog te maken met beslissingen van hogerhand.

Handelshuis City Football Group had Bould laten weten dat hij drie van zijn sterkhouders niet mocht opstellen. Jari De Busser, Zalan Vancsa en Kluiverth Aguilar hadden deze week nog meegetraind, waren fit, maar mochten niet spelen van het clubbestuur, aangezien zij mogelijk een transfer kunnen maken en er geen enkel risico genomen mag worden. Zo miste Lommel twaalf spelers en werd Van Duiven ook meteen voor de leeuwen gegooid.

'Aanvaller Van Duiven kwam zelfs nooit in het spel voor', was de conclusie van Het Belang Van Limburg. Bij dat medium probeerde voormalig Heraclied Lucas Schoofs na afloop de situatie te duiden. 'Jari, Kluiverth en Zalan waren er door beslissingen boven ons hoofd en zelfs boven dat van de trainer niet bij', verzuchtte Schoofs.

'Het hoort jammer genoeg bij deze club en had een impact op de spelersgroep. Dinsdag trainde het drietal nog mee en woensdag kregen ze te horen dat ze niet mochten spelen. De spoeling is op dit moment erg dun. Het helpt natuurlijk niet als er weinig concurrentie is, om de scherpte in de ploeg te krijgen.'

Tweede Klasse

Stand Tweede Klasse 2024/2025

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
Club Brugge II
4
1
3
0
8-4
+4
6
11
Patro Eisden
4
1
3
0
8-6
+2
6
12
AS Eupen
4
1
1
2
7-7
0
4
13
FC Luik
4
0
2
2
4-10
-6
2
14
RFC Seraing
4
0
1
3
4-8
-4
1
15
RSC Anderlecht II
4
0
1
3
6-12
-6
1
16
Lokeren-Temse
4
0
1
3
2-8
-6
1
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.