'Na interlands voor Jamaica overweegt Hutchinson switch naar Engeland'

Reacties

Omari Hutchinson speelde al twee interlands voor Jamaica, maar overweegt toch een interlandcarrière voor Engeland. Dat schrijven meerdere media in Engeland, waaronder The Athletic over de buitenspeler die we kennen van Ipswich Town.

'Na interlands voor Jamaica overweegt Hutchinson switch naar Engeland'
© Pro Shots

Hutchinson doorliep de jeugdelftallen van Engeland, maar besloot onlangs om zijn interlands voor Jamaica te gaan spelen. De buitenspeler kwam tot nu toe twee keer in actie voor het land uit de Cariben. Hutchinson speelde mee in de twee vriendschappelijke wedstrijden die Jamaica tegen Trinidad & Tobago speelde.

Enkele jaren geleden maakte de FIFA het met nieuwe, soepelere regelgeving makkelijker om van land te wisselen. Spelers tot 21 jaar mogen drie officiële interlands spelen om daarna alsnog voor een ander land uit te komen. Aangezien Hutchinson pas twintig jaar oud is en nog geen officiële interland heeft gespeeld, heeft hij deze keuze ook nog. Op 30 oktober wordt de aanvaller 21 jaar oud.

Volgens The Athletic hebben er het afgelopen jaar meerdere ontmoetingen plaatsgevonden tussen Hutchinson en de Jamaicaanse bond, omdat zij graag willen dat de speler zich voor de volle honderd procent aan het land verbindt. Daar was Jamaica-bondscoach Steven McClaren ook bij betrokken. Aan de andere kant zouden er ook werknemers van de Engelse bond aan hem trekken, waaronder de Jamaicaanse Michael Johnson die onderdeel uitmaakt van de staf van de Onder-21 van Engeland. Hutchinson heeft zijn keuze nog niet gemaakt, klinkt het.

Dat Hutchinson een talent is, staat vast. De buitenspeler werd afgelopen zomer voor 23,5 miljoen euro van Chelsea overgenomen door Ipswich Town en daarmee werd hij de recordaankoop van die club. Hutchinson had zelfs in de Eredivisie kunnen spelen, want Feyenoord en Ajax hielden hem in de gaten. Dit seizoen staat de teller voor de aanvaller pas op één assist in de Premier League, maar hij staat vijfde in het Premier League-klassement met meest succesvolle dribbels (2.6 per wedstrijd).

Bekijk hier al onze video's
Meer O. Hutchinson
Meer over O. Hutchinson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.