NAC Breda naar winst bij erfvijand Willem II

Het kon alle kanten op, vond ook NAC-trainer Ton Lokhoff, na afloop. Dit keer viel het muntje eens zijn kant op in de derby met Willem II, 0-1.

NAC Breda naar winst bij erfvijand Willem II

Goed was het het allerminst wat beide Brabantse ploegen zondagmiddag aan de Goirleseweg te bieden hadden, al vond Lokhoff het tot aan de Bredase voorsprong nog wel meevallen. 'Toen speelden we niet slecht: het positiespel was goed en we vonden steeds de vrije man.'

Na de openingstreffer van David Mendes da Silva, na 27 minuten voetballen, ging het echter mis. Er sloop angst in de Bredase ploeg, die zich steeds verder achteruit liet drukken. De Tilburgse druk nam hand over hand toe, met tal van hachelijke situaties tot gevolg.

Ook na de pauze slaagde NAC er niet meer in om aan voetballen toe te komen en werd gedwongen tot de counter. Willem II-trainer Robert Maaskant was daarom ook vooral teleurgesteld. 'Hun doelpunt kwam uit de lucht vallen, en ik het vervolg hebben we zeker tien goede kansen gehad, tegenover NAC maar twee counters. We hadden gewoon moeten winnen.'

Het slot van de derby werd nog ontsierd door twee rode kaarten. Zowel James Quinn (Willem II) als Nebojsa Gudelj (NAC) kregen van scheidsrechter Roelof Luinge kregen twee maal geel.

Bekijk hier al onze video's