NAC heeft Lazio-attractie binnen en verlegt focus naar spitspositie

Reacties

NAC Breda heeft Saná Eusébio Mango Fernandes (18) voor komend seizoen binnenboord. Zoals VI eerder al meldde, wordt de vleugelaanvaller gehuurd van Lazio.

NAC heeft Lazio-attractie binnen en verlegt focus naar spitspositie
© Pro Shots

Vlak voor de start van de Eredivisie, die vrijdag voor NAC begint met een uitwedstrijd tegen FC Groningen, is de deal in kannen en kruiken. Dinsdagavond is Fernandes, na een wekenlange onderhandeling met Lazio, geland in Nederland. Woensdag kwam hij door de medische keuring en poseerde alvast met zijn nieuwe geel-zwarte tricot.

Fernandes wordt gehuurd van Lazio, dat de speler nog jarenlang vast heeft liggen. De Portugees, die geboren werd in Guinee-Bissau, wilde zelf echter wel graag een seizoen lang op het hoogste niveau spelen. Vanwege goede contacten in Italië kreeg NAC daar snel hoogte van. Al zeker zes weken geleden werden de eerste contacten gelegd.

Hoewel Lazio niet stond te springen om de verhuur aan NAC, was de speler zelf snel overtuigd van het idee om in de Eredivisie vlieguren te maken. Dat had mede te maken met het bezoek van technisch directeur Peter Maas, die precies drie weken geleden Italië verliet na een goed onderhoud met Fernandes en zijn entourage.

Afgelopen maandag kwam de deal met Lazio in een stroomversnelling. De Romeinse topclub ging akkoord met de huurconstructie, waarna Fernandes een dag later in het vliegtuig stapte. De vleugelaanvaller staat in Italië, waar hij indruk maakte in de Youth League, te boek als een attractie.

Daarmee heeft NAC zijn gewenste buitenspeler in huis, die trainer Carl Hoefkens meer opties moet geven in de strijd om handhaving. Nu gaat de blik van de Bredanaars op de zoektocht naar een spits. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.