NAC kanonnenvlees voor ontketend AZ

Evenals afgelopen seizoen kwam AZ flitsend uit de startblokken. Een blunder van Joey Didulica was een van de weinige smetjes op de verder bijzondere productieve Alkmaarse avond (8-1).

NAC kanonnenvlees voor ontketend AZ

De lijdensweg van NAC in het DSB Stadion tekende zich aanvankelijk allerminst af. De gasten doken via Edwin de Graaf zelfs dreigend op voor het Alkmaarse doel. Het kwaliteitsverschil kwam na een half uur voorzichtig tot uitdrukking. Via Shota Arveladze kwam de bal voor de voeten van Danny Koevermans die onbedaarlijk hard NAC-doelman Edwin Zoetebier bij de eerste paal verraste. Simon Cziommer verdubbelde de marge met een treffer dat aan het einde van de rit mee kan dingen naar Doelpunt van het Jaar. Van bijna dertig meter liet hij de bal met een wreeftrap inslaan achter de even verbouwereerde als kansloze Zoetebier.

Een enorme blunder van Joey Didulica gaf de Bredase burger nog wat moed. De AZ-doelman had koud aan de tweede helft begonnen een ongevaarlijk schot van Ronny Stam laten glippen. Maar lang mocht NAC niet dromen van een positief resultaat. In een tijdsbestek van vier minuten was met drie tegengoals alle hoop vervlogen.

En deze Alkmaarse productiviteit was aanleiding voor NAC om zich helemaal gewonnen te geven. De Brabanders zetten de poort open voor AZ, dat maar al te graag profiteerde van alle openheid. Zoetebier moest in totaal acht keer 'vissen', waarbij de ene treffer qua schoonheid niet veel onder deed voor de ander.

Cziommer (3x) en Koevermans (2x) voerden de boventoon wat betreft productiviteit, terwijl Joris Mathijsen, Stijn Schaars en Tim de Cler ook hun bijdrage leverden aan de strafexpeditie van AZ.

Bekijk hier al onze video's