NAC-middenvelder van schlemiel naar grote held in Olympische minuut

Reacties

Matthew Garbett is de Olympische Spelen op turbulente wijze begonnen. De middenvelder van NAC Breda werd dinsdag benoemd tot aanvoerder, waarna woensdag een zeer bewogen openingsduel volgde.

NAC-middenvelder van schlemiel naar grote held in Olympische minuut
© Eurosport
Guinee O23
Guinee O23
1 - 2
Nieuw-Zeeland O23
Nieuw-Zeeland O23

Garbett kreeg na ruim twintig minuten een uitgelezen mogelijkheid om Nieuw-Zeeland op voorsprong te zetten tegen het Afrikaanse Guinee. De 22-jarige captain nam de verantwoordelijkheid toen zijn land een strafschop kreeg. Toch ging het mis voor de speler van NAC Breda, die eerder op de dag directe concurrent Aimé Omgba naar AA Gent zag vertrekken. Garbett faalde, waardoor Nieuw-Zeeland de score niet kon openen.

Toch was het Garbett zelf die al snel zijn fout corrigeerde. De middenvelder zette goed druk en veroverde, één minuut na zijn misser, zelf de bal. Hij begon een dribbel en stak het veld over, waarna hij Nieuw-Zeeland op fraaie wijze alsnog aan de leiding bracht. In Breda zal men het met een glimlach bekeken hebben, want de middenvelder is de volgende speler die een fraaie transfersom moet kunnen gaan opleveren en heeft zijn marktwaarde in Frankrijk weer voorzichtig opgevijzeld. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympische Spelen
Meer over Olympische Spelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.