NAC shopt wederom en haalt nieuwe defensieve kracht op bij Schalke 04

Reacties

NAC Breda heeft wederom toegeslagen op de transfermarkt. De Bredanaars pikken Leo Greiml (23) op bij Schalke 04, mits hij de medische keuring doorstaat. Daarmee heeft de club het hart van defensie opnieuw verstevigd.

NAC shopt wederom en haalt nieuwe defensieve kracht op bij Schalke 04
© Pro Shots

Maandag pikte NAC nog Enes Mahmutovic op. De Luxemburger moest de leegte die het vertrek van aanvoerder Cuco Martina naliet op gaan vullen. Duidelijk was toen al dat de club verder bleef zoeken naar defensieve versterking. Zowel een centrale verdediger als rechtsback stond nog op de wensenlijst.

Die centrale verdediger is in Greiml nu gevonden. De Oostenrijker wordt gehaald als absolute versterking voor de basisopstelling, melden ingewijden aan VI. Al op jonge leeftijd (17) brak Greiml door bij Rapid Wien in de Oostenrijkse top, waarna hij jeugdinternational werd en een transfer naar Gelsenkirchen verdiende. Blessureleed brak zijn ontwikkeling echter op.

Na zijn entree in de Bundesliga greep Greiml bij Schalke een basisplaats, maar zat hij daarna veelvuldig in de ziekenboeg. Inmiddels is hij echter weer topfit. NAC bekeek zijn fysieke status uitvoerig. De club denkt dat Greiml, die de volledige voorbereiding bij Schalke meedraaide, bij de competitiestart direct inzetbaar is. Ook werd de verdediger tijdens oefenwedstrijden in de voorbereiding bekeken, waarna NAC besloot door te pakken.

In het Rat Verlegh Stadion tekent Greiml een contract tot medio 2026, bevestigen meerdere bronnen. Hij komt transfervrij over van Schalke 04. Overigens is de defensie daarmee nog niet op volle sterkte, want voor de rechterkant zoekt technisch directeur Peter Maas nog naar een concurrent voor de doorgebroken jeugdspeler Cherrion Valerius.

Omgba en Paula
Voor die positie komt Feyenoord-speler Antef Tsoungui in aanmerking, maar de Rotterdammers willen nog even wachten met de verhuur van de talentvolle verdediger. Verder hoopt NAC deze week de komst van Raul Paula af te ronden. Hij komt, mits de clubs de laatste plooien gladstrijken, over van VfB Stuttgart. Vrijdag wordt Paula in Breda verwacht om de transfer, eveneens transfervrij, af te ronden.

Wie zich weer beter heeft gemeld, is Aimé Omgba. De spelmaker meldde zich ziek, nadat zijn droomtransfer naar AA Gent afketste. Woensdag keerde hij echter terug in Breda. Op het terrein van amateurclub Boeimeer, waar de jeugdopleiding bivakkeert, trainde hij in de gym. Bij het eerste elftal lijkt hij nog niet welkom.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.