NAC wil sterkhouder van Australische kampioen naar Eredivisie halen

Reacties

NAC Breda is druk bezig met de komst van Max Balard. De middenvelder (23) moet transfervrij overkomen uit Australië. Daar werd hij onlangs kampioen met Central Coast Mariners.

NAC wil sterkhouder van Australische kampioen naar Eredivisie halen
© Pro Shots

Nog maar drie weken geleden promoveerde NAC naar de Eredivisie. Casper Staring werd de held van Breda, door in Kralingen de club de bevrijdende treffer te bezorgen (4-1). Nu lijkt juist Staring kind van de rekening te worden, want zijn werkgever is druk bezig met een vervanger.

Balard zou volgens Portugese bronnen al een tijdje op weg zijn naar Portimonese, maar de degradatie van die club zorgde voor twijfels bij de kleine controleur. Daarnaast wisselde hij van zaakwaarnemer. NAC kreeg de Australiër ook op de radar en lijkt overtuigd te zijn geraakt van zijn kwaliteiten. Balard denkt zelf in de Eredivisie door te kunnen groeien. Daardoor is de kans groot dat hij op korte termijn het Rat Verlegh Stadion zal betreden.

In eigen land staat Balard er goed op, na het winnen van de Australische landstitel. Hij werd verkozen in de topvijf van beste spelers van de nationale competitie. Daarnaast was hij onomstreden en mateloos populair bij zijn club. Door zijn dubbele nationaliteit (ook de Franse) is de deur naar Europa wagenwijd open gezet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.