NAC zet trouwe gediende Molhoek via belletje buiten

Reacties

Rogier Molhoek (42) kan op zoek naar een nieuwe club. De assistent-trainer van NAC Breda heeft te horen gekregen dat er in de Eredivisie geen plek meer voor hem is. Dat gebeurde telefonisch.

NAC zet trouwe gediende Molhoek via belletje buiten
© Pro Shots

In 2017 streek Molhoek voor de tweede keer neer bij NAC. Nadat hij als speler al onderdeel was van de memorabele ploeg die onder trainer Ernie Brandts in 2008 op de derde plaats eindigde, werd hij nu jeugdtrainer. Via de functie groeide hij snel door naar het eerste elftal.

Molhoek ontfermde zich afgelopen seizoen over de standaardsituaties. En laat juist dat net het grootste aanvalswapen van de club zijn geworden. De assistent-trainer van Jean Paul van Gastel, die inmiddels vertrok naar Besiktas, maakte van de zogenoemde set pieces maatwerk. Het hele seizoen ging er stelselmatig uren zitten in de opzet van de standaardsituaties. En dat resulteerde in zeer hoog rendement.

Wapen in de play-offs
Uit de cijfers blijkt dat geen enkele club in Nederland het afgelopen seizoen beter scoorde uit spelhervattingen dan NAC. In de play-offs werd het zelfs een nog gevreesder wapen. Van de hoekschoppen tot de inworpen, overal zat een gedachte achter. En via alle mogelijke manieren wist NAC te scoren tegen achtereenvolgens Roda JC, FC Emmen en Excelsior. Hoofdzakelijk dankzij de ingevingen van Molhoek.

Toch is er na de entree van de nieuwe hoofdtrainer Carl Hoefkens geen plaats meer voor Molhoek bij NAC. De club gaf hem vorige week via technisch directeur Peter Maas telefonisch te kennen samen niet meer verder te gaan. Tot woede van Molhoek zelf. Hoewel zijn contract namelijk afliep, had hij goede hoop te kunnen blijven.

De oefenmeester voelde zich door de spelersgroep gewaardeerd en op zijn plaats, maar moet na zeven jaar op zoek naar een nieuwe werkgever. En NAC naar een nieuwe assistent en set piece-coach. Na de komst van Hoefkens en assistent Tomasz Kaczmarek wordt op korte termijn, waarschijnlijk nog vóór de eerste training op 1 juli, een vervanger voor Molhoek verwacht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.