Nagelsmann: 'Ik had de ontwikkeling van Gravenberch wel verwacht'

Reacties

Julian Nagelsmann keek tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Nations League-duel met Oranje, maandagavond in München, terug op zijn samenwerking met Ryan Gravenberch. De bondscoach van Duitsland trainde de middenvelder van Liverpool tijdens diens tijd bij Bayern München. Gravenberch hoefde onder Nagelsmann niet te rekenen op veel speeltijd.

Nagelsmann: 'Ik had de ontwikkeling van Gravenberch wel verwacht'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
Ma 14 okt.
20:45
Nederland
Nederland

'Ik was toen net trainer geworden van Bayern en had met Goretzka en Kimmich twee Duitse internationals die ik niet makkelijk kon passeren. Voor Ryan was dat lastig, want bij Ajax was hij gewend basisspeler te zijn', vertelde de Duitse bondscoach. 'Zijn start bij Bayern was ook niet perfect, alleen zag je wel zijn grote talent. Dat hij het nu zo goed doet, verbaast mij dan ook niet. Het zat erin en het komt er nu uit bij Liverpool en Oranje. Ik ben blij voor hem. Ryan is een goede, intelligente jongen.'

De verwachting is dat Nagelsmann maandag ook Brian Brobbey treft in de basis van het Nederlands elftal. Als trainer van RB Leipzig wilde hij de spits naar de Bundesliga halen, maar hij vertrok zelf naar Bayern München. Hoewel Brobbey daarop begon te twijfelen, maakte hij toch de stap naar Leipzig. Onder trainer Jesse Marsch, hij kwam over van Red Bull Salzburg, hoefde hij niet te rekenen op veel speeltijd. 'Brian is een fysiek sterke spits, heel moeilijk te bespelen', zegt Nagelsmann over de spits die hij drie jaar geleden wilde kopen.

De klus 'Brobbey' is maandag in de Allianz Arena in München besteed aan Antonio Rüdiger. De verdediger van Real Madrid was er in september niet bij, toen Brobbey in de Johan Cruijff Arena Jonathan Tah handenvol werk bezorgde. 'Ik verheug me erop tegen hem te spelen morgen', is het enige dat Rüdiger kwijt wilde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.