Napoli neemt contact op met zaakwaarnemer Mertens

In navolging van Jeremain Lens lijkt ook Dries Mertens deze zomer zijn gewenste transfer naar het buitenland te krijgen. Waar Lens schermt met de interesse van Dinamo Kiev, heeft Mertens (foto) de belangstelling van Napoli gewekt.

Napoli neemt contact op met zaakwaarnemer Mertens

Mertens wist donderdag zelf nog van niets, maar inmiddels heeft Napoli contact gehad met Søren Lerby, de zaakwaarnemer van de Belgische vleugelaanvaller van PSV. Vanzelfsprekend staat Mertens open voor een transfer naar Napoli, dat afgelopen seizoen tweede werd in de Serie A en daardoor is verzekerd van Champions League-voetbal.

Bovendien zijn de financiële mogelijkheden bij Napoli groot. Voorzitter Aurelio de Laurentiis wil met de Zuid-Italiaanse voetbalgrootmacht de Europese top bestormen en de club werd deze zomer al in verband gebracht met topspelers als Mario Gomez en Stephan El Shaarawy.

Mede door de verwachte verkoop van Edinson Cavani, die een gelimiteerde afkoopsom van ruim zestig miljoen euro in zijn contract heeft staan, speelt geld nauwelijks een rol in Napels. De verwachting is dan ook dat de spoedig te starten onderhandelingen met PSV geen problemen zullen vormen. Net als Lens moet ook Mertens minimaal negen miljoen euro opbrengen. (Thijs Slegers)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's