Napoli wacht al bijna 21 jaar op zege bij Juventus

Voetbal International blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de elfde speelronde is dat het duel tussen Juventus en Napoli van zaterdag.

Napoli wacht al bijna 21 jaar op zege bij Juventus


JUVENTUSKlassering 2de plaatsOp overtuigende wijze loste Juventus afgelopen midweek Sampdoria af als nummer twee in de Serie A. Na een moeizame periode met matig spel lijkt Juventus de juiste vorm te hebben hervonden. Juventus-trainer Ciro Ferrara (die in mei 1985 als speler van Napoli debuteerde in de Serie A) liet zijn ploeg in een nieuw 4-2-3-1-systeem spelen en denkt op die manier Internazionale te kunnen bedreigen, maar voorlopig bedraagt de achterstand na tien wedstrijden vier punten.

Man in vorm AmauriAanvaller Amauri wees met twee treffers en een assist Juventus de weg tegen Sampdoria. De van origine uit Brazilië afkomstige aanvaller lijkt de aanvalsleider van de Turijnse club te zijn. Met Alessandro Del Piero en Vincenzo Iaquinta in de lappenmand en David Trezeguet in een aanhoudende vormcrisis is Amauri de aangewezen man om de offensieve bedoelingen te onderschrijven. En passant hoopt Amauri op een eerste uitnodiging voor de nationale Italiaanse ploeg.

Afwezigen Iaquinta, Caceres, Del Piero, Salihamidzic, Marchisio, Zebina.

NAPOLIKlassering 12de plaatsEn weer startte Napoli tegenvallend aan een seizoen. Het kostte oud-bondscoach Roberto Donadoni zijn baan. Walter Mazzari, geprezen als trainer op het hoogste niveau van Livorno, Reggina en Sampdoria, trad aan en Napoli richt zich langzaam op. Na winst op Bologna volgde bij Fiorentina de eerste uitzege sinds een jaar. Woensdag knokte de trots van Napels zich in blessuretijd naast AC Milan: van 0-2 naar 2-2.

Man in vorm Marek HamsikOnder trainer Mazzari staat Marek Hamsik waar hij het liefst speelt: centraal op het middenveld. Donadoni liet de Slowaak veel vanaf de linkerkant opereren, maar het talent met de fraaie traptechniek komt het best tot zijn recht in de as van het veld. Hamsik plaatste zich met Slowakije voor het WK en kan één van de verrassingen in Zuid-Afrika worden.

Afwezigen Santacroce, Zuniga, De Zerbi.

De kans dat Napoli in Turijn Juventus gaat verslaan, lijkt statistisch gezien bijzonder klein. De laatste uitzege dateert van bijna éénentwintig jaar geleden, op 20 november 1988: 3-5. Sindsdien volgden negen competitienederlagen (waaronder eentje in het seizoen 2006/07 in de Serie B) en vier gelijke spelen. In het seizoen 1997/98 scoorde Napoli voor het laatst. Sinds Napoli terug is op het hoogste niveau won het wel de twee thuiswedstrijden tegen Juventus: 2-1 en 3-1.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
1997/98 Juventus-Napoli 2-2
2000/01 Juventus-Napoli 3-0
2006/07* Juventus-Napoli 2-0
2007/08 Juventus-Napoli 1-0
2008/09 Juventus-Napoli 1-0
* in Serie B

Bekijk hier al onze video's