NEC blijft het goed doen en verslaat De Graafschap

NEC klimt verder op de ranglijst van de Eredivisie. In Nijmegen zette de ploeg van coach Mario Been het kwakkelende De Graafschap opzij met 3-1.

De overwinning kwam terecht bij het elftal dat daar het meeste recht op had. NEC heerste, al moest het waakzaam zijn voor het bij vlagen gevaarlijke De Graafschap. Maar gezien de kansenverhouding en het spelbeeld was de 3-1 een goede weergave.

Brett Holman maakte twee doelpunten. De Australiër dook op de juiste plek op toen Peter Wisgerhof de bal al koppend de Doetinchemse zestien in had gekopt. Droog schoot hij de bal binnen voor de 1-0. Vlak na rust verdubbelde Krisztian Vadocz het verschil. In de 48ste minuut scoorde opgekomen de Hongaarse middenvelder van tien meter na klaarleggen van Jhonnie van Beukering: 2-0. De Graafschap kwam na een uur weer terug in de wedstrijd. Verdediger Jordy Buijs rukte op over de linkerflank en vond Niklas Tarvajärvi, die de bal achter doelman Gábor Babos schoot. Maar nadat Kevin Bobson door keeper Jim van Fessem was gestuit, herstelde Holman binnen een kwartier de marge van twee doelpunten.

Ditmaal scoorde de spits met een heel fraaie treffer. Jeremain Lens was ontsnapt over de rechterflank en verzond een voorzet naar Holman, die met een bekeken volley Van Fessem klopte en uiteindelijk de wedstrijd besliste.

NEC klom naar de elfde plaats met 33 punten, twee meer dan nummer twaalf AZ. De Graafschap bezet de veertiende plaats met 26 punten, twee punten meer dan de nummers zestien en zeventien Sparta Rotterdam en Willem II.