NEC presenteert derde Japanner: 'Shiogai heeft een ander profiel dan Ogawa'

Reacties

NEC heeft de komst van Kento Shiogai woensdag wereldkundig gemaakt. De negentienjarige spits komt over van Yokohama Marinos en heeft in Nijmegen zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract. 

NEC presenteert derde Japanner: 'Shiogai heeft een ander profiel dan Ogawa'
© NEC

Zoals VI eerder deze week meldde moet Shiogai in Nijmegen de concurrentie aangaan met een landgenoot. Ook Koki Ogawa staat onder contract in De Goffert. NEC neemt Shiogai over van Yokohama Marinos. In dienst van de vijfvoudig landskampioen kwam de jeugdinternational dit seizoen tot één doelpunt in zeven duels.

Op het digitale thuis van NEC laat Carlos Aalbers dat Shiogai aan interesse geen gebrek had. 'Het scoutingteam heeft goed werk verricht, gezien het feit dat de speler erg gewild is bij Europese topclubs', zegt de technisch directeur van de Nijmegenaren. 'Door ons trackrecord en netwerk hebben we Kento kunnen overtuigen.'

Shiogai is naast Ogawa en Kodai Sano de derde Japanner in Nijmeegse dienst. 'Met Kento halen we een spits binnen die voor zijn leeftijd al fysiek goed ontwikkeld is en een ander profiel heeft dan Ogawa', aldus Aalbers. 'Hij zal zich de komende periode gaan aanpassen aan de Nederlandse cultuur en het voetbal. We hebben er het volste vertrouwen in dat ook deze Japanner snel zijn meerwaarde kan tonen aan ons publiek.'

NEC wil zich voor het verstrijken van de transferdeadline ook nog versterken met een rechtsback. De club verkocht Bart van Rooij vorige week aan FC Twente en wil zich spoedig versterken met zijn vervanger.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.