NEC shopt opnieuw in Japan en haalt talentvolle spits

Reacties

NEC staat op het punt om zich te versterken met Kento Shiogai. De negentienjarige spits komt volgens Japanse bronnen over van Yokohama Marinos en tekent in Nijmegen een meerjarig contract. Shiogai gaat in Nijmegen de concurrentiestrijd aan met landgenoot Koki Ogawa.

NEC shopt opnieuw in Japan en haalt talentvolle spits

NEC zoekt al maanden naar een concurrent voor Ogawa en viste in verschillende vijvers. De club zag Sam Lammers naar FC Twente vertrekken en onlangs de komst van een andere spits ook afketsen. De komst van Shiogai lijkt een transfer voor de toekomst te zijn, al is het niet bekend of de Nijmegenaren zich voor 2 september nog willen versterken met een spits met meer ervaring.

Shiogai viel bij NEC op in de Onder-19 van Japan. De jonge spits speelt op clubniveau wedstrijden voor Yokohama Marinos, dat hem als designated player tijdelijk overnam van het universiteitsteam van Keio. Pas op 1 juli 2027 zou hij definitief overstappen naar die club, maar dat gaat nu niet meer door. Dit jaar scoorde hij één keer in zeven wedstrijden op het hoogste niveau van Japan.

NEC, dat met Kodai Sano nog een Japanner onder contract heeft, wil zich voor het verstrijken van de transferdeadline ook nog versterken met een rechtsback. De club verkocht Bart van Rooij vorige week aan FC Twente en wil zich spoedig versterken met zijn vervanger.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.