NEC-blunder helpt De Graafschap aan zege

Het heeft even geduurd, maar De Graafschap heeft de eerste overwinning van het seizoen op zak. Het ging ten koste van NEC dat op de Vijverberg door een blunder van Dennis Gentenaar ten onder ging (3-2).

De Graafschap keek na een klein kwartier tegen een achterstand aan, nadat Tininho op prima wijze de score had geopend. Het antwoord liet niet lang op zich wachten, waarbij Magno zich verantwoordelijk mocht voelen voor de 1-1. Nog voor rust mocht De Graafschap zich verheugen op de ongekende luxe van een voorsprong na het afstandschot van Ilja van Leerdam.

NEC stelde in de tweede helft via Romano Denneboom orde op zaken. De Nijmeegse formatie was beter, maar dat leverde uiteindelijk niets op. Door een blunder van Dennis Gentenaar, die een schot van Garry de Graef liet glippen, verdween de ploeg van Johan Neeskens met lege handen uit Doetinchem.

De Graafschap achterhaalde met de drie punten RBC Roosendaal. Voor NEC resteert door de nederlaag een seizoen waarin het ontlopen van de nacompetitie als hoogste doel kan worden gesteld.