Nederland met Frimpong en Simons tegen Frankrijk

Reacties

Het Nederlands elftal begint vrijdagavond met Jeremie Frimpong in de basiself aan de EK-groepswedstrijd tegen Frankrijk. Hij gaat spelen als rechtsbuiten; Xavi Simons verhuist naar het middenveld, waar Joey Veerman plaatsmaakt.

Nederland met Frimpong en Simons tegen Frankrijk
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Veerman en Simons maakten in de eerste groepswedstrijd, tegen Polen (2-1 zege), geen goede indruk. Ronald Koeman heeft nu besloten om zijn opstelling voor de clash met Frankrijk iets te wijzigen. Simons verdwijnt van de rechterflank, waar Frimpong gaat spelen. Hij brengt extra snelheid in het elftal.

Op het middenveld wilde Koeman ook iets veranderen. Het ging tussen Georginio Wijnaldum en Simons en de bondscoach heeft voor laatstgenoemde gekozen als nummer 10. Wijnaldum zit dus op de bank, waar ook Veerman plaats zal nemen. Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders blijven staan.

Nederland en Frankrijk wonnen allebei hun eerste groepswedstrijd. De winnaar van het duel van vrijdagavond is zeker van een plek in de knock-outfase.

Volg Nederland - Frankrijk via VI Live:

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.