Nederland plaatst zich zonder te spelen voor achtste finale EK

Reacties

Het Nederlands elftal heeft zich maandagavond zonder te spelen geplaatst voor de achtste finale van het EK. Dat heeft alles te maken met de resultaten in Groep B, waardoor Oranje minimaal als een van de vier beste nummers drie doorgaat in de eigen poule.

Nederland plaatst zich zonder te spelen voor achtste finale EK
© Pro Shots
Albanië
Albanië
0 - 1
Spanje
Spanje
Kroatië
Kroatië
1 - 1
Italië
Italië

Maandagavond speelde Kroatië op het laatste moment gelijk tegen Italië en won Spanje van Albanië. Door die uitslagen is Kroatië in die groep derde geëindigd met twee punten. Zondag waren de twee laatste wedstrijden in Groep A al en kwam Hongarije met drie punten als nummer drie uit de bus.

Alleen de twee slechtste nummers drie uit de zes poules plaatsen zich niet voor de knock-outfase van het EK. Aangezien Nederland nu al op vier punten staat, geen vierde meer kan worden én dus te allen tijde een betere nummer drie zal zijn dan Kroatië en Hongarije, is het geplaatst voor de achtste finale van het toernooi. Datzelfde geldt voor Frankrijk en Engeland.

Nederland hoopt echter nog op de eerste plek in de groep. Dan moet het dinsdagavond Frankrijk en Oostenrijk onder zich zien te houden. Ook de tweede plaats is nog mogelijk.

Di 25 jun.

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.