Nederlands Swansea onder Carvalhal uit de dood herrezen

Reacties

Veel voetballiefhebbers keken vreemd op toen Swansea City Carlos Carvalhal eind december naar voren schoof als nieuwe hoofdtrainer. De Portugees blijkt echter de juiste man te zijn voor de club.

Nederlands Swansea onder Carvalhal uit de dood herrezen

Carvalhal tekende op 28 december een contract bij Swansea, waar hij de opvolger werd van de ontslagen Paul Clement. Op dat moment stond de club stijf onderaan in de Premier League. Onder leiding van de 52-jarige oud-verdediger verloren The Swans echter alleen nog maar van Tottenham Hotspur (0-2) en na dinsdagavond is Swansea nu al acht officiële duels op rij (alle competities) ongeslagen.

De club uit Wales is weer helemaal opgeleefd in de strijd tegen degradatie uit de Premier League. Na verrassende overwinningen op Liverpool (1-0) en Arsenal (3-1) en een knap gelijkspel bij Leicester City (1-1) klom Swansea afgelopen weekend over de degradatiestreep heen. Dinsdag werd er in het toernooi om de FA Cup verder aan het zelfvertrouwen gewerkt, met een 8-1 overwinning op Notts County.

Swansea City is de laatste tijd in bloedvorm.
Swansea City is de laatste tijd in bloedvorm.

Voor Swansea betekende dit de grootste overwinning sinds 1983, toen er met 12-0 werd gewonnen van Sliema Wanderers. 'Ik ben heel gelukkig en natuurlijk heel trots op de spelers', reageert Carvalhal op de website van zijn club. 'Ik zei vooraf tegen mijn spelers dat het logisch was dat zij gemotiveerd waren voor wedstrijden tegen Liverpool en Arsenal, maar dat het de kunst was om ook voor deze wedstrijd extreem gemotiveerd te zijn. Dit was een kans voor de spelers om te laten zien hoe graag ze willen en ze hebben die kans met beide handen aangegrepen.'

'We speelden op hetzelfde niveau als in de wedstrijden tegen Liverpool en Arsenal', meent Carvalhal. 'Dit resultaat komt niet door de manier waarop Notts County speelde: wij maakten het de tegenstander gewoon heel erg moeilijk. Wanneer we de bal verloren, wonnen we hem direct terug. We hebben een hoop doelpunten gemaakt en ik ben daar erg tevreden over.'

Luciano Narsingh gaf dinsdag zijn visitekaartje af, door liefst drie assists te leveren. De aanvaller hoopt dat dit aankomende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het sterk presterende Burnley zal worden beloond met een basisplaats. Swansea staat nu zeventiende in de Premier League: het heeft net zoveel punten als Stoke City en Huddersfield Town (24), twee ploegen die onder de degradatiestreep staan, maar een beter doelsaldo.

Naast Narsingh staan ook landgenoten Erwin Mulder, Mike van der Hoorn, Kenji Gorré en Leroy Fer op de loonlijst bij Swansea. Fer kan dit seizoen vanwege blessureleed echter niet meer in actie komen. Van der Hoorn is een vaste basisspeler onder Carvalhal; Mulder en Gorré komen niet aan de bak.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.