Neville en Rooney kraken FA wegens aanstellen Tuchel

Reacties

Thomas Tuchel is sinds woensdagochtend officieel de nieuwe bondscoach van Engeland en dat maakt veel los in het land. Onder meer prominenten als Gary Neville en Wayne Rooney hebben hun plasje over de keuze van de FA gedaan. Ook is Bayern München-icoon Uli Hoeness uitgesproken over wat hij van Tuchel vindt.

Neville en Rooney kraken FA wegens aanstellen Tuchel

Neville
Hetgeen dat Neville steekt door de aanstelling van Tuchel, is dat het geen trainer uit eigen land is. 'Ik denk dat we onszelf tekort doen door te accepteren dat Tuchel beter is dan alle Engelse coaches die we hebben', begon de analyticus in gesprek met Sky Sports. Wel vindt Neville Tuchel 'een van de beste trainers ter wereld' die op het juiste moment beschikbaar was. 'Als je van die criteria uitgaat, dan is het spot on. Maar ik denk niet dat hij bij de criteria van St George’s Park (de thuisbasis van de FA, red.) past en het vertrouwen dat we moeten hebben in onze Engelse coaches die voor groei in het Engelse voetbal moeten zorgen.'

Neville oordeelt dus dat de Engelse coaches niet per definitie onderdoen voor Tuchel. Als je de feiten en statistieken op een rijtje zet, dan kan je daar weer je vraagtekens bij zetten. Er is geen enkele Engelse trainer die in de afgelopen vijftien jaar een grote trofee heeft gewonnen, van de actieve Engelse coaches heeft alleen Frank Lampard dubbele cijfers qua leiden van wedstrijden in de Champions League en er is meer.

Met Gary O’Neil (Wolverhampton Wanderers), Eddie Howe (Newcastle United), Sean Dyche (Everton) en Russell Martin (Southampton) beschikt de Premier League slechts over vier Engelse trainers. Bovendien noemde Lee Carsley, die The Three Lions onder zijn hoede had als interim-bondscoach, zichzelf nog niet klaar voor het grote werk.

Rooney
Ondanks de feiten schaart Rooney zich achter Neville. 'Ik denk dat hij een erg goede trainer is, maar ik ben er verbaasd over dat de FA hem heeft aangesteld', begint de voormalig legende van Manchester United, die momenteel als trainer voor Plymouth Argyle werkt tegenover de BBC. Rooney wenst Tuchel ondanks zijn twijfels wel het beste toe.

'Wat de FA in de laatste vijftien jaar heeft opgebouwd - en dat heb ik met eigen ogen mogen zien - is goed. Het is een goede plek voor jonge coaches om door te komen. Ik ben verbaasd dat ze niet met iemand uit de eigen stal aan de haal zijn gegaan. Maar ze hebben hun besluit gemaakt en ik wens hem het allerbeste. Ik hoop dat hij het goed voor ons gaat doen.'

Hoeness
Met Hoeness sprak er aan het begin van de week nog iemand die het nodige over Tuchel te melden heeft. De Duitse bestuurder die voor altijd aan Bayern München verbonden zal blijven, was spreker op een leadership summit dat in de Allianz Arena werd gehouden. Volgens The Mirror haalde Hoeness aan dat hij Tuchel een catastrofe vond en dat hij de entertainmentwaarde van de club in zijn korte tijd als trainer eigenhandig naar de knoppen heeft geholpen door zijn negatieve manier van voetballen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.