Nevland onthult welke Groningen-speler hij wilde halen

Reacties

Erik Nevland wilde Romano Postema naar Viking FK halen. Dat vertelde de technisch directeur van de Noorse club aan Voetbal International rondom een oefenwedstrijd tussen zijn huidige werkgever en zijn ex-club FC Groningen, thans broodheer van Postema.

Nevland onthult welke Groningen-speler hij wilde halen
© Pro Shots

Centrumspits Postema, één van de vele Groningse jongens in de ploeg van Dick Lukkien, kan Nevland wel bekoren. 'Ik ben zelf altijd al gecharmeerd geweest van Romano Postema. Ik herken mezelf ook wel een beetje in hem. Twee jaar geleden, toen hij nog niet echt in beeld was hier, heb ik nog geprobeerd om hem naar Viking te halen. Jammer genoeg lukte dat niet', aldus Nevland, tegenwoordig verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie van Viking.

Dat Nevland nu technisch directeur is, had hij zelf overigens nooit kunnen bevroeden. 'Ik wilde dit juist absoluut niét worden. Het is zo'n ondankbare baan: alles wat je doet is verkeerd. Na mijn loopbaan ben ik eerst ook helemaal uit het voetbal gestapt en heb ik anderhalf jaar auto's verkocht. Maar goed, op een gegeven moment gaat het dan toch weer kriebelen… Toen ben ik een soort algemeen directeur bij een amateurvereniging geworden. En na een paar jaar voelde het als een goed moment voor mij om terug te keren naar Viking.'

Het hele verhaal met Erik Nevland lees je op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer R. Postema
Meer over R. Postema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.