Newcastle grijpt strohalm tegen Juventus

Newcastle United greep de laatste strohalm door Juventus op Saint James' Park te verslaan. De ploeg van Bobby Robson won verdiend met 1-0 maar had daar wel de hulp voor nodig van Gianluigi Buffon, de blunderende doelman van Juve.

Zonder Kieron Dyer (geblesseerd), Nikos Dabizas, Craig Bellamy (beiden geschorst) en Shay Given (gepasseerd) moest Newcastle op zoek naar de laatste kans om te overleven in de Champions League. In de eerste drie duels hadden de Engelsen nog geen punt vergaard, zelfs nog geen doelpunt gemaakt. Dat lukte woensdag wel. Na een uur gespeeld te hebben trok verdediger Andy Griffin vanaf de achterlijn een bal voorlangs het doel van Buffon, maar de Italiaanse doelman blunderde. De international dook half over de bal, waarna het leer via een elleboog in zijn eigen doel belandde.

De canard van Buffon bleek beslissend, vooral omdat Pavel Nedved en Marcelo Zalayeta de grootste kansen misten. Voor rust faalde Nedved voor open doel, en in de slotfase van het duel raakte Zalayeta de lat. Toch was de Engelse zege verdiend. De thuisploeg was vooral na rust het gevaarlijkste. Juventus mocht Buffon bedanken dat het verschil niet groter werd, door enkele knappe reddingen op pogingen van Alan Shearer en Nolberto Solano.