Newcastle klimt na onrustige week over Liverpool heen dankzij heerlijke uithaal

Reacties

Newcastle United heeft zondagavond een vervolg gegeven aan de uitstekende seizoenstart in de Premier League. De ploeg van Eddie Howe boog een achterstand bij Wolverhampton Wanderers in het laatste kwartier om en pakte de volle buit dankzij een heerlijke uithaal van Harvey Barnes.

Newcastle klimt na onrustige week over Liverpool heen dankzij heerlijke uithaal
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
1 - 2
Newcastle United
Newcastle United

Newcastle won voor de interlandperiode al Southampton en Tottenham Hotspur (1-2) en speelde gelijk op bezoek bij Bournemouth. Toch was het de afgelopen weken onrustig op St. James' Park. Howe werd in verband gebracht met de vacature van Engelse bondscoach en de nieuwe technisch directeur Paul Mitchell uitte kritiek op het 'onduidelijke' transferbeleid van de afgelopen jaren.

Howe nam met enige verbazing kennis van de uitspraken van Mitchell en beschermde zijn spelers, die zich mogelijk aangesproken voelden door de kritiek van de nieuwe sportief directeur. Voorlopig heeft Newcastle ook geen reden tot klagen, want zondag stootte het het Liverpool van Arne Slot de derde plaats door ook de uitwedstrijd van Wolverhampton Wanderers winnend af te sluiten.

Wolves nam op jacht naar de eerste zege van het seizoen nog wel de leiding. Mario Lemina opende tien minuten voor rust de score uit een voorzet van voormalig FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen. Anthony Gordon had daarvoor al de paal geraakt voor Newcastle, maar daar bleef het bij. In de rust bracht Howe met Sandro Tonali, Joe Willock en Barnes drie verse krachten in.

Die driedubbele wissel sorteerde aanvankelijk geen effect. Wolves was dicht bij het vergroten van de marge toen Strand Larsen zeven minuten na rust de paal raakte. Nick Pope hield zijn ploeg op de been en zag vervolgens hoe Newcastle nog de zege greep. Eerst trok Fabian Schär de stand gelijk met een van richting veranderd afstandsschot en vijf minuten later joeg Barnes de bal in de bovenhoek.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
4
4
0
0
11-3
+8
12
2
Arsenal
4
3
1
0
6-1
+5
10
3
Newcastle United
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
5
Aston Villa
4
3
0
1
7-6
+1
9
6
Brighton & Hove Albion
4
2
2
0
6-2
+4
8
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.