Newcastle ontsnapt bij terugkeer Tonali, Van den Berg debuteert met clean sheet

Reacties

Sandro Tonali mag zich weer voetballer noemen. De Italiaanse middenvelder maakte woensdag na tien maanden zijn rentree in het shirt van Newcastle United, dat het League Cup-duel met Nottingham Forest winnend afsloot. Sepp van den Berg debuteerde voor Brentford.

Newcastle ontsnapt bij terugkeer Tonali, Van den Berg debuteert met clean sheet
Nottingham Forest
Nottingham Forest
ns
1 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Tonali vergreep zich tussen augustus en oktober 2023 vijftig keer aan een gokovertreding en moest bijna een jaar toekijken. Op de City Ground maakte de middenvelder zijn eerste minuten sinds 21 oktober vorig jaar, toen Newcastle met 4-0 won van Crystal Palace. In het League Cup-duel met Forest kreeg Tonali meteen een basisplaats van Eddie Howe.

Na ruim een uur ging Tonali naar de kant. Door doelpunten van Joe Willock (die na een kwartier geblesseerd van het veld moest) en Jota Silva waren beide ploegen op dat moment in evenwicht. Omdat het daarbij bleef in Nottingham, moest een penaltyserie uitkomst bieden. Vanaf de stip trok Newcastle aan het langste eind. Ibrahim Sangaré (ex-PSV) en Taiwo Awoniyi (ex-NEC) misten namens de thuisploeg

Dat betekent dat het League Cup-avontuur van Nottingham Forest er in augustus al op zit. Newcastle gaat in de koker voor de loting voor de derde ronde.

Colchester United
Colchester United
0 - 1
Brentford
Brentford

Ook Brentford bekert door. Bij de bezoekers maakte Van den Berg zijn debuut. De Nederlander stond deze transferwindow in de belangstelling van PSV en Bayer Leverkusen, maar koos uiteindelijk voor het verhaal van Thomas Frank. De Deense manager hield Van den Berg tegen Liverpool nog op de bank. Tegen Colchester United, dat uitkomt in de League Two, maakte de voormalig verdediger van PEC Zwolle alsnog zijn eerste minuten. Van den Berg vormde met Ben Mee het hart van de verdediging en hoefde geen treffers te incasseren. Door een doelpunt van Keane Lewis-Potter boekte Brentford een nipte zege.

West Ham United
West Ham United
1 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Elders op de Engelse velden maakte nog een Nederlander zijn basisdebuut. Crysencio Summerville verscheen aan de aftrap voor de wedstrijd tegen Bournemouth. De vleugelspeler kwam deze zomer over van Leeds United en kwam in de Premier League tot op heden tot één invalbeurt. In de League Cup mocht de aanvaller zich 75 minuten laten zien. Een doelpunt of assist leverde dat niet op. Door een late goal van Jarrod Bowen plaatste West Ham United zich alsnog voor de derde ronde van het bekertoernooi.

Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
2 - 0
Burnley
Burnley

Op Molineux ging Shurandy Sambo met Burnley op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De voormalig PSV'er speelde de hele wedstrijd als linkervleugelverdediger, maar kon niet verhinderen dat Wolves doorstootte naar de volgende ronde van de League Cup. Gonçalo Guedes maakte beide doelpunten voor de thuisploeg, waar Boubacar Traoré met een knieblessure van het veld moest. Over de ernst daarvan is nog niets bekend. De vraag is of dat invloed heeft op de interesse van Feyenoord.

AFC Wimbledon
AFC Wimbledon
ns
2 - 2
Ipswich Town
Ipswich Town

Ipswich Town heeft zich geblameerd tegen AFC Wimbledon, dat uitkomt in de League Two. Dankzij een late gelijkmaker van Conor Chaplin leken The Tractors een regelrechte afgang te voorkomen, maar in de penaltyserie ging het alsnog fout. Isaac Ogundere profiteerde van gemiste strafschoppen van Jack Taylor en Omari Hutchinson en velde het vonnis over Ipswich Town. Het is pas de tweede keer in de clubgeschiedenis dat Wimbledon de derde ronde van de League Cup bereikt. 

Overige uitslagen


Wo 28 aug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.