Niet te stoppen Messi scoort voor vijfde keer op rij bij Inter Miami

Lionel Messi heeft razendsnel zijn draai gevonden bij Inter Miami. Dat heeft de 36-jarige Argentijn in de nacht van zaterdag op zondag nog maar eens benadrukt in het duel met Charlotte FC (4-0).

De linkspoot maakte in het toernooi om de Leagues Cup alweer zijn achtste goal voor zijn nieuwe club. In de 86ste minuut was het raak voor de wereldkampioen. Messi was attent toen teamgenoot Leonardo Campana tijd en ruimte had om voor te geven. De sterspeler vond ruimte in het strafschopgebied van Charlotte FC en werd met een lage voorzet gevonden door Campana, waarna hij simpel voor de 4-0 zorgde.

Inter Miami was door goals van Josef Martínez en Robert Taylor in de eerste helft al uitgelopen naar een 2-0 voorsprong. Door een eigen doelpunt van Charlotte-verdediger Adilson Malanda was de score verder opgelopen. Na de 4-0 staat de teller bij Messi dus al op acht goals in Amerikaanse dienst, en dat na vijf optredens. Zowel Messi als Sergio Busquets maakte de negentig minuten vol. Jordi Alba startte ook en werd vlak voor tijd gewisseld.

Inter Miami speelt nu in de halve finale in de nacht van dinsdag op woensdag tegen Philadelphia Union.