Nieuw Europees record Messi zeer welkom voor Barcelona

Reacties

Lionel Messi kan zondag op bezoek bij Elche (aftrap 19.00 uur) een Europees record vestigen. Dat zou Barcelona goed uitkomen, want meer dan ooit hebben de Catalanen de doelpunten van de Argentijnse sterspeler nodig nu de landstitel weer binnen handbereik is.

Nieuw Europees record Messi zeer welkom voor Barcelona

Messi maakte dit seizoen in 29 competitiewedstrijden voor Barcelona al 28 doelpunten en heeft nog twee treffers nodig om voor de vijfde opeenvolgende keer de grens van dertig competitiedoelpunten te bereiken in één seizoen.

Als dat lukt dan mag Messi zich de eerste speler in het Spaanse voetbal noemen die een dergelijk kunstje flikt. Sinds de jaargang 2009/10 - het tweede seizoen van Pep Guardiola als trainer van de Catalanen - liet de Argentijn in La Liga duizelingwekkende cijfers noteren: achtereenvolgens kwam hij tot 34, 31, 50, 46 en vooralsnog dus 28 goals.

Zelfs in de overige vier grote Europese competities - Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk - is het niet eerder voorgekomen dat één speler in vijf opeenvolgende seizoenen minstens dertig competitietreffers liet aantekenen, zo becijferde Infostrada Sports.

Fraaie scorereeks
Messi scoorde in acht van zijn laatste tien competitieduels (dertien goals in totaal) en heeft duidelijk de wind mee in de slotfase van de zinderende Spaanse competitie. Uitgerekend in de twee wedstrijden van die reeks waarin hij níet scoorde, leed Barcelona gevoelig puntenverlies: bij Real Valladolid (1-0) en Granada (1-0).

Mede door die fraaie eindsprint maakt Messi dit seizoen ook nog kans zich tot topscorer van La Liga te kronen, een prestatie waarvan Barcelona in de hectische titelrace met Real Madrid en Atlético Madrid optimaal zou kunnen profiteren. Momenteel behelst de achterstand van Messi op de niet fitte Real-vedette Cristiano Ronaldo drie goals (31 om 28) en de voorsprong op Atlético-spits Diego Costa (geveld door een bovenbeenblessure) één treffer: 28 om 27.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.