Nieuwe Duitse international vertelt hoe hij van selectie hoorde

Reacties

Tim Kleindienst is geen naam die bij veel voetballiefhebbers meteen een belletje doet rinkelen, maar de aanvaller van Borussia Mönchengladbach kreeg recent toch echt voor het eerst telefoon van de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann om zich te melden bij de nationale ploeg. Kleindienst zag het telefoontje niet helemaal aankomen.

Nieuwe Duitse international vertelt hoe hij van selectie hoorde
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!
Duitsland
Duitsland
Ma 14 okt.
20:45
Nederland
Nederland

Twee dagen voor de wedstrijd van Duitsland tegen Bosnië-Herzegovina schetst Kleindienst hoe het ging: hij was op dat moment even bij de Obi, een Duits equivalent van de Praxis of de Gamma. 'Tja, je houdt er geen rekening mee dat de bondscoach zomaar kan bellen. Ik hoorde hem ook niet meteen. Ik was in de Obi, even plantjes halen, en mijn telefoon staat altijd op stil. Ook niet op tril, dus ik merkte het niet. Het nummer van Nagelsmann had ik ook niet opgeslagen, maar de derde keer nam ik godzijdank wel op', lacht Kleindienst er nu over.

Tegen Bosnië of Nederland kan hij dus debuteren, en zelf zei hij nog dat hij als aanvaller iets gunstigere kansen heeft dan verdedigers, omdat er veel gewisseld wordt. De boomlange spits, door Duitse voetbalfans schijtlollig Timothy Smallservice gedoopt, doorliep de jeugdopleiding van Energie Cottbus. Via Cottbus, SC Freiburg, 1. FC Heidenheim, AA Gent en nogmaals Heidenheim kwam hij afgelopen zomer bij Borussia Mönchengladbach terecht.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
2
1
1
0
7-2
+5
4
2
Nederland
2
1
1
0
7-4
+3
4
3
Bosnië-Herzegovina
2
0
1
1
2-5
-3
1
4
Hongarije
2
0
1
1
0-5
-5
1
* Actueel tot en met 24 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.