Nieuwe finale, maar problemen voor Real en Ancelotti stapelen zich op

Reacties

Real Madrid heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Spaanse Super Cup. De Koninklijke versloeg met enig fortuin Valencia na strafschoppen. Thibaut Courtois was de grote held, maar trainer Carlo Ancelotti maakte zich na afloop vooral druk over een nieuwe serie opgelopen blessures bij zijn spelers.

Nieuwe finale, maar problemen voor Real en Ancelotti stapelen zich op

'We hebben geluk gehad', vond de Italiaanse oefenmeester na afloop van de zege. Afgelopen weekend werd al verloren van Villarreal en Ancelotti zag dat de Madrilenen ook nu nog niet het topniveau van voor de WK-break konden benaderen. 'Het team is ook nog niet compleet. We moeten verbeteren, maar vooralsnog was dit genoeg. Soms moeten we lijden, in plaats van voetballen om te winnen. We moeten onze draai wel snel gaan vinden.'

Terwijl hij David Alaba en Aurélien Tchouaméni al miste door blessures kwamen daar woensdag nog drie spelers bij. Lucas Vázquez, Eduardo Camavinga en Éder Militão voegden zich aan de ziekenboeg en vielen uit. 'Het mooie is dat we in de finale staan, want het is een uniek seizoen en veertien van onze spelers waren op het WK actief. Maar fysiek hebben we nu wel problemen. Camavinga kreeg een klap op zijn knie, Lucas verstuikte zijn enkel en Militão was duizelig. Lucas heeft de meest serieuze blessure.'

Strafschoppenserie
Uiteindelijk moest Valencia verslagen worden via een strafschoppenserie. Bijna vanzelfsprekend pakte Courtois daarin de hoofdrol, nadat hij in blessuretijd op fenomenale wijze al een poging van Fran Pérez stopte. 'Ik heb de drie meest ervaren spelers maar als eerste laten nemen: Karim Benzema, Luka Modric en Toni Kroos. Zij zijn het koelste. Daarna Marco Asensio omdat hij de beste trap heeft. Daarna kwam Vinicíus, maar hij zat niet lekker in de wedstrijd, dus ik ben blij dat we Courtois hadden. Het is maar beter dat het niet op de laatste strafschop aankwam', lachte Ancelotti.

Donderdagavond zullen Real Betis en Barcelona samen bepalen wie de tegenstander van Real Madrid wordt in de finale. In Saoedi-Arabië, waar het mini-toernooi wordt afgewerkt, zal dan zondag de finale volgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.