Nieuwe Real-coach twijfelt over Casillas en Dudek

Speelt Juande Ramos een spelletje of twijfelt hij echt? De nieuwe trainer van Real Madrid weigert te vertellen welke keeper hij zaterdag opstelt als De Koninklijke op bezoek moet bij Barcelona.

Nieuwe Real-coach twijfelt over Casillas en Dudek

Jerzy Dudek stond woensdag in het doel tijdens Reals thuisduel met Zenit Sint-Petersburg in de Champions League. Tijdens het treffen stond alleen de groepswinst op het spel, dus leek het logisch dat Ramos eerste doelman Iker Casillas rust gunde en de Poolse sluitpost opstelde.

Maar na de 3-0 overwinning van Real deed Ramos enigszins geheimzinnig over zijn keepers. 'Casillas is een magnifieke doelman. Hij is de beste ter wereld, volgens degenen die de Gouden Bal organiseren', verwijst de coach naar de verkiezing van France Football, waarin de keeper als vierde eindigde achter Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Fernando Torres. 'Casillas behoort tot een ongelooflijke categorie. Maar vandaag heb ik hem niet opgesteld omdat ook Dudek een fantastische keeper is. Diens vier reddingen tijdens de wedstrijd waren briljant. Voor mij is het geruststellend dat ik twee doelmannen van deze klasse heb.'

'De positie van doelman is er geen die ik vaak zal veranderen, maar vandaag was het volgens mij nodig. Het is ook een plek die veel vertrouwen vereist. Ik weet nu nog niet wie er in Camp Nou speelt. Ik heb nog drie dagen om die beslissing te nemen. Ik moet nog heel wat werk verrichten en zal pas een avond tevoren bepalen wie er in het elftal spelen.'

Casillas is al sinds het najaar van 1999 eerste keus in het doel van Real Madrid. De 27-jarige international stond in de huidige competitie alle duels tussen de palen, en tot het treffen met Zenit was dat ook in de Champions League het geval. Dudek is bezig met zijn tweede seizoen bij Real en mocht slechts spaarzaam opdraven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen