Ramos tot einde van seizoen trainer van Real Madrid

Real Madrid heeft Juande Ramos gepresenteerd als nieuwe trainer. De 54-jarige Spanjaard volgt Bernd Schuster op, die vanwege de teleurstellende resultaten werd ontslagen.

Ramos tot einde van seizoen trainer van Real Madrid

'Het is voor elke trainer een droom om de selectie van Real Madrid onder zijn hoede te nemen', vertelde Ramos bij zijn presentatie. 'Ik hoop het maximale rendement uit mijn verblijf te halen en niemand teleur te stellen.'

Opvallend genoeg tekende Ramos in Madrid een contract tot het einde van het seizoen. De voormalig succestrainer van Sevilla is niet verbaasd over de korte looptijd van het contract. 'Ik heb altijd met dergelijke contracten gewerkt.'

In Andalusië was Ramos erg succesvol met de winst van tweemaal de UEFA Cup, één Copa del Rey, een Spaanse Super Cup en één Europese Super Cup. Daarna ging de Spanjaard naar Tottenham Hotspur, maar ondanks de winst van de League Cup werd dat geen succes.

Real Madrid verloor zijn laatste twee wedstrijden in de Primera División en de achterstand op koploper Barcelona bedraagt na veertien wedstrijden negen punten. Komende zaterdag staat de wedstrijd Barcelona-Real Madrid op het programma.

Ramos zit woensdag in het Champions League-duel met Zenit Sint-Petersburg meteen op de bank bij Real Madrid, dat al geplaatst is voor de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen