Tottenham loost coach Ramos en koopt dure Redknapp

Tottenham Hotspur neemt na amper een jaar alweer afscheid van Juande Ramos. De Spaanse coach moet boeten voor de slechte resultaten. The Spurs denken met Harry Redknapp meer succes te hebben.

Tottenham loost coach Ramos en koopt dure Redknapp

'Ik heb vandaag enkele erg moeilijke beslissingen genomen', begint voorzitter Daniel Levy in een brief op de site van zijn club. 'Het ontslaan van Juande Ramos, onze hoofdcoach, en Juande's assistenten Gus Poyet en Marcos Alvarez, is niet iets wat mij makkelijk is afgegaan.'

Ramos trad op 27 oktober 2007 in dienst als opvolger van Martin Jol, die destijds het slachtoffer was van een slechte start van de competitie. De Spaanse trainer leidde de Londense club naar winst van de League Cup, maar slaagde er in de huidige competitie nog niet in te winnen met The Spurs, met de laatste plaats in de Premier League als gevolg.

'Helaas hebben we sinds de memorabele winst op Chelsea in de League Cup-finale afgelopen februari slechts drie keer gewonnen in de competitie. In combinatie met de povere start van het seizoen, was dat het signaal voor het bestuur en voor mij dat er een belangrijke verandering nodig was. We konden niet langer wachten', legde Levy uit.

Naast de trainersstaf ontsloeg Tottenham ook technisch directeur Damien Comolli. Redknapp zal als een typische Engelse manager fungeren en de taken van coach en technisch directeur combineren. Portsmouth, waar Redknapp tot zondag onder contract stond, ontvangt bijna zes miljoen euro voor de 61-jarige Welshman.

Levy: 'Met Harry Redknapp hebben we ons verzekerd van iemand die we al lang hebben bewonderd en wiens prestaties en kennis van alle niveau's van het voetbal buitengewoon zijn. Ik weet dat Harry de kans koestert om een club te managen die hij goed kent én het zelfvertrouwen van de spelers te herstellen. Harry is er altijd in geslaagd zijn ploegen beter te laten presteren dan dat ze zijn.'

'Ik heb een fantastische tijd bij Portsmouth gehad en tijdens de zes jaren dat ik hier heb gewerkt hebben we ongelooflijke successen gekend', vertelde Redknapp. 'Maar dit is een grote kans voor mij om een topclub te trainen voor ik met pensioen ga', aldus de trainer, die afgelopen seizoen de FA Cup veroverde met Portsmouth én als jeugdspeler enkele jaren de opleiding van Tottenham doorliep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen