Nieuwkomers helpen AZ aan zege op Kortrijk

Reacties

AZ heeft de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk met 3-0 gewonnen. Troy Parrott en Seiya Maikuma maakten hun eerste treffers in dienst van de Alkmaarders.

Nieuwkomers helpen AZ aan zege op Kortrijk
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 0
Kortrijk
Kortrijk

AZ nam het op het complex van amateurclub Alkmaarsche Boys op tegen Kortrijk. Die ploeg komt uit op het hoogste niveau van België. De meest opvallende naam in de basisopstelling van AZ was ongetwijfeld die van debutant Troy Parrott. De Alkmaarders namen de 22-jarige Ier eerder deze maand over van Tottenham Hotspur. Jeroen Zoet, een andere aanwinst, zat op de bank. HIj viel later wel in.

Parrott zorgde in de veertiende minuut voor de openingstreffer. Het was zijn eerste doelpunt in het shirt van AZ. Na bijna een uur spelen verdubbelde Ibrahim Sadiq de voorsprong van AZ. De mooiste treffer van de middag kwam echter op naam van Maikuma. De opvolger van de naar Southampton vertrokken Yuki Sugawara deed alsof hij een voorzet ging geven en fopte daarmee de Kortrijkse doelman. Maikuma haalde de trekker over en schoot de bal in de linkerbovenhoek.

AZ won het duel en zette daarmee de goede lijn in de voorbereiding door. De Alkmaarders hebben nog een aantal oefenwedstrijden op het programma staan. Het mooiste affiche is die tegen Atalanta, de winnaar van de Europa League. 

AZ
AZ
2 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.