Nieuwkomers verrassen Borussia en Nürnberg

MSV Duisburg en Karsruher SC promoveerden afgelopen seizoen naar de Bundesliga. Bekerwinnaar 1. FC Nürnberg en Borussia Dortmund zijn de eerste slachtoffers van deze twee clubs.

1. FC Nürnberg-Karlsruher SC 0-2
KSC had het moeilijk tegen Nürnberg, maar omdat de thuisploeg verzuimde de kansen te benutten, kregen de bezoekers de gelegenheid vlak voor rust een voorsprong te nemen. Tamas Hajnal schoot via een rebound de bal in het doel. Diezelfde Hongaarse aanvaller tekende in de 74ste minuut met een volley vanaf tien meter ook voor de tweede treffer van Karlsruhe, ondanks de aanhoudende pressie van Nürnberg.

Borussia Dortmund-MSV Duisburg 1-3
Ook MSV kende een droomstart bij de terugkeer in de Bundesliga. In het Westfalenstadion kwam Duisburg al na acht minuten op voorsprong, waarna De Zebra's de fantasieloze thuisploeg dankzij een goede organisatie en een forse dosis agressie klopten. In de achtste minuut zorgde Manaseh Ishiaku met een kopbal voor 0-1. In de 62ste minuut benutte Mihai Tararache een strafschop voor 0-2 en twee minuten later was het opnieuw Ishiaku. De Nigeriaanse aanvaller scoorde na een fraaie voorzet van de opgekomen Michael Lamey: 0-3.